Peabody Terrace Analysis

Peabody Terrace Analysis

Model | Peabody Terrace

Model | Peabody Terrace

Analytical Model of Peabody Terrace

Model | Housing in Brooklyn

Model | Housing in Brooklyn

Group Project with Becky Cho

Model | Housing in Brooklyn

Model | Housing in Brooklyn

Group Project with Becky Cho

Urban Map | Housing in Brooklyn

Urban Map | Housing in Brooklyn

Group Project with Becky Cho

Site Plan | Housing in Brooklyn

Site Plan | Housing in Brooklyn

Group Project with Becky Cho

Library Plan | Housing in Brooklyn

Library Plan | Housing in Brooklyn

Group Project with Becky Cho

Diagram | Housing in Brooklyn

Diagram | Housing in Brooklyn

Group Project with Becky Cho

Library | Housing in Brooklyn

Library | Housing in Brooklyn

Group Project with Becky Cho

Section | Housing in Brooklyn

Section | Housing in Brooklyn

Group Project with Becky Cho

Axonometric | Housing in Brooklyn

Axonometric | Housing in Brooklyn

Group Project with Becky Cho

Plans | Housing in Brooklyn

Plans | Housing in Brooklyn

Group Project with Becky Cho

Section | Housing in Brooklyn

Section | Housing in Brooklyn

Group Project with Becky Cho

Section | Housing in Brooklyn

Section | Housing in Brooklyn

Group Project with Becky Cho

Rendering | Housing in Brooklyn

Rendering | Housing in Brooklyn

Group Project with Becky Cho

Rendering | Housing in Brooklyn

Rendering | Housing in Brooklyn

Group Project with Becky Cho

Rendering | Housing in Brooklyn

Rendering | Housing in Brooklyn

Group Project with Becky Cho

Facade Detail | Housing in Brooklyn

Facade Detail | Housing in Brooklyn

Group Project with Becky Cho

parsons school of design / spring semester 2017

housing / nyc

social housing project w/ library
brooklyn/ new york city
tutor/ david leven/ andrew bernheimer

started off with the precedent studies of peabody terrace by sert, jackson & gourley, illustrating the dialogue between housing and community, and community with the society.  with the additional public program as a library, it provides the opportunity for the interface of dialogue to appear at the building's footprint and the library roof as a continuum of ground plan.

© 2020 by vivian lee